12. kolo futbalovej Corgoň ligy - sobotňajšie zápasy

06.10.2012 Celý región

1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava 0:0
ŽK: 28. Kolčák (Slovan)
rozhodovali: Vlk - R. Sluk, Kubačka
2250 divákov

Prešov: Jakub Diviš - Bartek, Adámik, P. Petráš, Kolbas - Peter Lipták - Papaj (71. Dolný), Mar. Adam, Zošák, Katona (66. Jakovlev) - Ševčuk
Slovan: Putnocký - Pauschek, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kladrubský (62. I. Žofčák) - Milinkovič (60. K. Mészáros), Grendel, Halenár, Hlohovský (80. Szarka) - L. Ledesma
 
Prešov 6. októbra (TASR) - Bratislavský Slovan začal v Prešove s ofenzívnou taktikou a už v 2. minúte poslal loptu vedľa pravej žrde Divišovej brány Kladrubský. Ten istý hráč to skúšal aj v 13. minúte, ale brankár domácich s prehľadom zasiahol. O štyri minúty neskôr napriahol spoza šestnástky i Milinkovič, znovu však trafil iba dobre postaveného Diviša.

V ďalšom priebehu domáci hru vyrovnali a v 27. minúte Adámik hlavou po prvý raz vystrašil Putnockého v bráne hostí. O päť minút neskôr napriahol takmer z 25 metrov Papaj, no lopta z jeho kopačky letela iba nad bránu "belasých".

Na opačnej strane v 38. minúte poriadne natiahol Diviša z priameho kopu Halenár, stav sa však naďalej nezmenil. Päť minút pred koncom prvého polčasu ešte pohrozili domáci hráči po rohovom kope, keď si na center najvyššie vyskočil Petráš, no loptu poslal iba tesne nad bránu.

Druhé dejstvo odštartovala najväčšia príležitosť zápasu, v 51. minúte Papaj z pravej strany našiel voľného Zošáka, no ten poslal loptu s prispením hosťujúceho brankára tesne vedľa brány. Z následného rohového kopu hlavičkoval na bránu hostí Ševčuk, ale Putnocký podržal svoj tím. Zeleno-bieli pokračovali v útočnej aktivite a svoje akcie ťahali predovšetkým po pravej strane cez aktívneho Papaja, ktorý šestnástku hostí zamestnával početnými centrami. Belasí odpovedali v 71. minúte šancou Grendela, Diviš však jeho strelecký pokus bez väčších problémov kryl. O tri minúty neskôr mal gól na kopačke Ševčuk, no jeho krížna strela iba tesne minula ľavú žrď Putnockého brány. Do konca duelu sa už stav nezmenil a obaja súperi si tak pripísali do tabuľky po jednom bode.

Hlasy trénerov

Angel Červenkov, tréner Tatrana: "Myslím si, že to bol taktický zápas. Mužstvo Slovana i Tatrana chcelo hrať dobrý agresívny futbal. Prvý polčas bol z môjho pohľadu viac taktický, no v druhom dejstve sme pridali na agresivite i aktivite a vytvorili si množstvo šancí pred bránou súpera. Nedokázali sme ich však premeniť."

Samuel Slovák, tréner Slovana: "Vedeli sme, že Prešov je doma veľmi dobrý, dobre bráni a každého súpera vie potrápiť. To sa aj potvrdilo najmä v prvom polčase, keď sme boli jednoznačne lepší, no Prešov veľmi dobre bránil a nepustil nás do ničoho. V druhom polčase domáci pridali a boli lepší. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov."
 
FC Nitra - AS Trenčín 1:2 (1:1)
Góly: 25. Cléber - 43. Kleščík, 62. Depetris
ŽK: 6. M. Szabó, 30. Kroupa, 79. L. Zelenický (pred príchodom na trávnik) - 40. Rodríguez da Silva, 90. Lobotka
ČK: 38. V. Gajdoš, 58. Kroupa (obaja Nitra) po druhej ŽK
rozhodovali: Trutz - Slyško, Poláček
590 divákov
 
Nitra: M. Chudý - J. Harbuľák, Struhár, M. Kolmokov, M. Szabó - Šimončič (88. L. Zelenický) - Čery (80. F. Moravčík), V. Gajdoš, Cléber - Kroupa, Šimonek (76. Ivančík)
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva (46. Lobotka), Godál, R. Mazáň - Kleščík - P. Mazan, Štefánik, I. Díaz (85. Mondek), Holúbek - Depetris 
 
Dukla Banská Bystrica - FK Senica 1:2 (1:0)
Góly: 25. Ferenčík - 49. a 64. R. Blackburn
ŽK: 32. Poljovka - 76. Kalabiška
rozhodovali: Jaška - Súkeníková, Ádám
1610 divákov
 
Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Poljovka, Chrappan (55. Marek Hlinka), Savič - Gyömbér - Rejdovian, Považanec, M. Pančík ml. - Ferenčík (76. Brašeň), Sachňuk (60. Slančík)
Senica: Švenger - Krajčík, Križko, Brabec, Wijlaars - T. Kóňa - Jaroslav Diviš (83. Varadi), Piroska, M. Babic (73. Kalabiška), M. Frýdek ml. - R. Blackburn (87. Diarrassouba) 
 
Banská Bystrica 6. októbra (TASR) - Bolestivý tŕň futbalovej biede vytrhol v 25. min krásny gól Ferenčíka až vtedy, keď sa rozžiarili na štadióne reflektory a 'prisvetlili' šedivej podpriemernosti.

Nahrávku od Turňu si skvele v pokutovom území spracoval, stihol sa ešte kľučkou uvoľniť a prestrčil loptu zblízka do bránky. Dovtedy sa na ihrisku len neškodne medzi šestnástkami šachovalo. Už v 4. min Považancova ďalekonosná strela aj s prispením brankára Švengera len obtrela zvonka brvno bránky a v tom momente nikto netušil, že sa nadlho vytratí zo Štiavničiek ruch a vyklíči nuda. Hostia pôsobili neškodne, ani raz neohrozili poriadne bránku a medzi tri žrde trafil v nádejnom postavení Blackburn zblízka v 40. min len náručie brankára Belica. Dukla bola rýchlejšia, plastickejšia a občas sa aj z diaľky pokúšala, väčšinou nepresne, ohroziť Švengerovu svätyňu. V 28. min brejk Sachňuka preletel ponad brvno, a tým sa uzatvoril účet solídnejších akcií v prvom polčase.

V druhom polčase sa pokúšali Seničnaia niečo s výsledkom urobiť a nadviazať na víťaznú trojšnúru ďalším trojbodovým záberom. Najskôr však museli vyrovnať. V 49. min sa im úmysel stopercentne vydaril, predchádzal mu vôbec prvý roh Seničanov v zápase, vzápätí druhý, po ktorom Piroska vcelku propagačne vystrelil a Blackburn ju zblízka na zadnej žrdi dorazil. V 54. min mal ďalší gól na kopačke Babic, nestačil však loptu lepšie umiestniť a trafil presne Belica v strede bránky. Dukla akoby sa preľakla, dlhé minúty ju sprevádzal kŕč a hostia sa na útočnej polovici udomácnili. V 64. min po centri Diviša, teči Frýdeka opäť dorazil loptu do siete Blackburn a nad domácimi sa začalo zmrákať. Chmáry neodohnali až do konca, hostia sa pod výraznejší tlak nedostali a bez problémov sa ubránili aj v zopár spletitých situáciách.

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Dostali sme sa do vedenia, aj možnosti sme mali na ďalší gól, výkon bol v poriadku. V druhom polčase akási dekoncentrácia spôsobila kŕč, zväzovala nohy, bol to naozaj zápas dvocch polčasov, zo solídnosti sme klesli, chýbala chladná hlava pri riešení situácií v šestnástke."

Zdeněk Psotka, tréner Senice: "Náš výkon hodnotím z dvoch polčasov, prvý hlavne z ofenzívy bol jeden z najhorších, boli sme neplodní v rozhohrávke, nevyužili dobré lopty a mali len jednu šancu. Po zmene strán nastal obrat v dôraze, napádaní, presnosti, aktivite, za to všetko sme si víťazstvo zaslúžili."

Milan Švenger, brankár Senice: "Prvá polovica nebola ideálna, chýbal nám pohyb, komunikácia, v obrane nám viazla súhra. Tréner nám prehovoril do duše a odrazu to bolo niečo úplne iné. Naša hra sa prispôsobovala priebehu, otočili sme skóre a ku koncu sme sa snažili konštruktívne víťazstvo dotiahnuť do konca. Chceme vyhrávať, teraz sa nám darí, v Senici sú nám ľudia vďační a radi teraz chodia na náš futbal."
 
Spartak Myjava - MŠK Žilina 1:1 (1:1)
Góly: 22. Častulín - 36. Pečovský
bez kariet
rozhodovali: Pavlík - E. Weiss, Žákech
1995 divákov
 
Myjava: Šulla - Siva, Častulín, Černáček, T. Mrva - Kukoľ, Kuračka, Dian (60. Bruško), P. Ďuriš (77. J. Petráš), Sládek - Z. Harsányi (65. Kosík)
Žilina: Dúbravka - Mabouka (46. Angelovič), Akakpo, Piaček, Ricardo Nunes - Pečovský - Pich, Káčer (46. Barčík), Škriniar, J. Mihalík (65. Deza) - M. Ceesay 

 
1.Slovan Bratislava  12  
  6  
  4  
  2 
  18:13  
  22
2.Žilina12471 18:919
3.Senica12615 16:1219
4.Zlaté Moravce12534 19:1418
5.Trenčín12534 19:1818
6.Košice12534 13:1418
7.Myjava12435 18:1715
8.Prešov12435 9:1215
9.Banská Bystrica12354 11:1114
10.Ružomberok12354 11:1514
11.Nitra12336 15:2112
12.Trnava12246 9:2010
 
 
 

Vyberte región